Dag 3: Hornillos del Camino

Door: Dimphy

Blijf op de hoogte en volg Dimphy

16 April 2026 | Spanje, Hornillos del Camino

Hallo allemaal,

Afgelopen dinsdag zijn we in alle vroegte naar Schiphol gereden, mijn vliegtuig ging al om 9.10 uur. Ik dacht na die korte nacht nog wel wat te kunnen slapen in het vliegtuig, maar ik trof een super aardige vrouw naast me en we hebben de hele vlucht heel gezellig gepraat.

Omdat ik vorig jaar ook in Bilbao geland ben en toen met de bus naar Pamplona gereisd ben, wist ik snel de bus naar het grote busstation in de stad te vinden. Vandaar dit jaar met de bus naar Burgos.

Gelukkig was het busstation daar midden in de stad, dus ik was snel in de herberg.

In Bilbao was het zonnig, maar in Burgos bewolkt. Tijdens de busreis zelfs wat regen

En gisteren dus de eerste wandeldag én prachtig weer! Ik ben naar Tardajos gelopen, 11 km.

Ik had in Burgos bij aankomst 2 vrouwen gezien die me aanspraken met: "Another peregrina".

Vlak voor Tardajos haalden ze me in, ze bleken uit Canada te komen. Zij zouden nog 3 km verder lopen, maar wat later trof ik ze in de bar van mijn herberg. We hebben gezellig samen geluncht en toen gingen ze verder.

In de herberg raakte ik in gesprek met een jonge man uit Canada, 's avonds hebben we samen gegeten.

Zo gaat dat en dat is super leuk!

Vandaag weer 11 km naar Hornillos del Camino. Het is weer stralend weer, een lekker windje zorgt ervoor dat het goed wandelweer is. De meseta is begonnen, een weids gebied tussen Burgos en León. Ik vond dit stuk in 2012 erg mooi en heb vandaag echt genoten. Nog een stukje opgelopen met een vrouw uit Slovenië.

Ik zit nu in de tuin van een hele fijne herberg, al gekletst met Amerikanen en Nederlanders. Bedrijvigheid om mij heen, allerlei nationaliteiten.

Vanavond wordt hier gekookt en gezamenlijk gegeten. Dat vind ik altijd de leukste herbergen.

Tot zover weer en tot de volgende keer!

Veel groetjes, Dimphy

• 16 April 2026 - 16:08

Marjan:

Goed te lezen dat je weer mooie ontmoetingen hebt. Geniet en hopelijk zonder blaren!

• 16 April 2026 - 16:49

Bernadette Van Susante-Canoy:

Weer erg leuk om je verslagen te lezen.

Merk dus dat je weer volop geniet.

Succes verder.

Groetjes, Jan en Bernadette.

• 16 April 2026 - 17:05

Anniek:

Wat leuk om te lezen, heel fijn. Het is of je wandelvakantie.

• 16 April 2026 - 17:46

Arthur Kuilboer:

Het is weer voortdurend mensen ontmoeten en gesprekjes voeten. Dat moet toch ontzettend leuk zijn. Allemaal onderweg naar hetzelfde maar allemaal ook verschillende. Erg nnteressant! Veel plezier!

• 16 April 2026 - 20:02

Nens:

Fijn dat je zo'n goede start hebt.

Fijne reis!

Liefs

• 16 April 2026 - 20:39

Jo Beckers:

Wat een leuk begin. Geniet ervan! Graag mijn nieuwe email gebruiken.

• 17 April 2026 - 11:24

Merlijn:

Wat heerlijk mam, dat klinkt als een geweldige start!

Heel veel plezier, succes en genieten!!

Xxxxxx Lola [e-38] Merlijn

• 17 April 2026 - 20:58

Aukje Hoekstra:

Hoi mede pelgrim, wat een leuk verslag van je belevenissen. Wie weet zien we elkaar binnenkort!